web analytics

Våryr i Bjerkvik.

Hopla hei nå våres det, knopper og kropper skal ut og nyte solens goder. Selv om tempen viser bare 6 på morgenen, så er værmeldingen på Yr nok til å smitte, og Bjerkvikingene blir våryre.

Og hva skjer når vi blir våryre her inne i fjorden?

Jeg har tatt meg en runde, noen kaller det reklame, jeg kaller det våryr glede 🙂

Postkassejakt.

Jo vi løper etter postkasser ute i naturen. Bjerkvik Aktiv samarbeider med vårt rause næringsliv, og legger postruta ut sånn at vi får trim. For en hundrelapp skriver vi oss inn i bøkene i postkassene, og får et lodd for hver signering – glimrende incentivordning.

I forrige uke tok jeg første vårtur til Lilletinden. Tok like godt brattbakken ved satelitten, våryr som jeg var, i starten. For å si det sånn, så ble det mye pesing og det var en tung førstetur opp bakken, mer ør enn yr på toppen.

Har du også lyst til å jage av deg litt yrskap i skogen – sjekk facebookgruppa til Bjerkvik Aktiv.


Motorsagkompaniet.

Motorsagmasakren kan gjenoppstå når det blir vår og yrer rundt om. Jeg fikk meg motorsag, mi egen lille, hendige motorsag, kjøpt hos han Rolf på Storøs Auto. Gubben måtte avgårde og kjøpe ekstra batteri, for her gikk det unna på strømmen, og det var ikke fordi det første leverte lite.

Det gror over rundt oss, viktig å rydde før jungelen tar overhånd.

Har sikkert skapt angst i nabolaget, for det som kan sages på min veg, sages. Om de vil gå til motangrep, eller verve seg i motorsagkompaniet, er det bare å stikke innom Storøs Auto og søke om våpenlisens.


Kamuflasje.

Shopping-gen kan tennes. Det finnes ingen god grunn til å la pengene mugle i madrassen. Ut med dem, la den vandre, fra den ene til den andre, i omløp skaper de verdier.

Her har ettervinteren gått med i joggebukse og fritidstøy. Når antrekket nå må lettes på, kommer det jo frem alt det som har vært skjult under ull og goretex. Og det er sannelig ikke like delikat alt som velter frem, våryr eller ikke. For å si det sånn: Når man har six-pack i avslappet stilling i godstolen, er det mest sannsynlig bare en fake six-pack, hjernen som lurer oss, og vi går rett på. Bare å gå til anskaffelse av sesongriktig kamuflasje, og på Skotøymagasinet i Bjerkvik er det et rikholdig utvalg av kamuflasjeutstyr.

Og for å være på den helt sikre sida når jeg våryr spreller og slenger om meg med bena, på bordet, oppi godstolen, på dashbordet i pickupen (ikke når jeg kjører da)….. så fant jeg et annet must, et verneutstyr, et kamuflasjeplagg, en sikkerhetsinstallasjon…. alt etter som man ser det…., denne burde alle ha minst en av:


Flytter ut.

Når det våres skal vi enda mer ut, og vi flytter gjerne stua ut i hagen. Jeg skvatt innom Møbelringen Bjerkvik, har lyst på sånn hengestol, fint å sitte å dingledangle i når jeg må sitte unna sola. Og der er jo flere å velge i, så elle melle, dette blir ei nøtt.

En paviliong er tingen når det yrer, hi-hi. Du finner flere smekre redninger på Møbelringen i Bjerkvik.

Og holy macarony så mye fint til hagen de hadde der, lekkert utstilt sånn at man får mange idèer, sannsynligvis altfor mange idèer.

Har du ikke anledning til å holde sommerblomstene i live i sommer: Invester i noen fine kunstig planter, det gjør seg fint, og visne planter er nok noe ubudne gjester har øye for.

Her er noe av det mitt øye fanget på en liten runde en våryr formiddag nå nyss:


Vi spiser UTE….

Mat smaker ekstra godt ute. Under koronaen har vi kost oss ekstra, og mange har funnet friluftslivets gleder. Nå er det generelt bålforbud, du skal være helt sikker på at brann ikke kan oppstå om du fyrer opp bål nå.

Brødskive på bål

En kommunal forskrift er på trappene vedrørende bål – den kan bety noe for hva du kan i yr ryddeglede kan kaste på bålet, følg med fremover, forskriften blir nok kommunisert ut.

Det betyr neppe at vi ikke kan lage maten ute lengre, må bare være forsiktigere. Og grilling i hagen blir nok fortsatt mulig.

Foto lånt fra Byggerns nettside

På Byggern i Bjerkvik får du tak i skikkelige griller og grillutstyr. Jeg fikk med meg en katalog derfra, men den er søkk borte nå. Har lånt et bilde fra nettside fra Byggern, men trenger du grill - stikk innom Bygger`n Bjerkvik.


GOD SOMMER!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *