web analytics

Lønnsomme investeringer.

Lønnsomme investeringer & livets valutakurser.

Bilde fra Pixabay

Sett at du får 100000 kroner. Økonomien grei, det går ikke mer ut enn det kommer inn hver måned. Sofaen og bilen kunne sikkert vært byttet ut, men de duger fortsatt til formålet. Far får snus, hunden tyggebein, livet blomstrer. Hva gjør du med de 100000? Hvordan forvalter du kapitalen, hva investerer du i for å sikre lønnsomhet?

Du kan søke råd i banken, hos kunsthandleren eller hos aksje,- eller eiendomsmeglere. Så kan du veie disse rådene opp mot investeringstips fra en selvlært finansanalytiker med egne valutakurser over innhold i livet.. Deretter kan du velge investering av de 100000 kronene.


Bilde fra Pixabay

Såkalte smarte investeringer.

Penger i banken er alltid lurt å ha, ekstra utgifter vil komme. Penger i banken er lønnsom investering da pengene vokser når rentene renner inn. Det går altså i pluss, uansett, mer og mer, og jo mer du har og jo lengre du lar pengene stå der. Nå vil sikkert noen kremte fryktelig høyt og påpeke elendige renter og hevde at denne sikre investeringen er lite smart. Ja, ja, men det er enkelt og lite risikofylt.

Bilde fra Pixabay



Hva med aksjehandel da, er det litt smartere? Aksjespekulasjoner er spennende, en form for kvalifisert gjetting. Det er fint mulig å lese seg opp på aksjerisiko og gjøre sannsynlighetsberegning, og derav finne ut hva som er smarte investeringer, selv for en hobbyspekulant. Kjøp når aksjene er lave i pris, selg når de er på sitt høyeste, da får du gevinst. I mellom kjøp og salg drypper det i tillegg gode avkastninger på eiere av oppadstigende aksjer. Lett, ikke sant? Oppturaksjer gir som regel mye bedre lønnsomhet enn vanlig sparing med renter. Lett og smart, men risikabelt, det er omtrent like mange nedturer som oppturer på børsen, og noen må ta nedturene.


Bilde fra Pixabay

Hva med å investere i kjøp som øker i verdi, det må vel være smart? Eiendom, bygg, kunst og sånt investeres av de med litt midler på lur, og prinsippet er kjøp billig, selg dyrt. Inngangsbillettene her er gjerne mye høyere enn aksjekjøp, og risikoen med hensyn til verdiøkning eller påløpende kostnader, er større. Klart smart om reserven er stor og magen tillater risikoen, og om livet ikke står og faller på opptur eller nedtur.


God investering? Kommer vel an på …

Karins investeringstips.

Jeg har prøvd meg på alle variantene av såkalte smarte investeringer beskrevet over. Men, det er definitivt ikke disse investeringene jeg nå vil dra frem som de mest lønnsomme. Derimot …

Jeg ville foreslått å gi de 100000 kronene føtter å gå på, det skulle bli alt annet enn renter ut av pengene:

Ta med dine kjære på ferie, legg inn en ekstra natt eller ti hvis det er det dere har lyst til.

Kjøp ei gammel campingvogn, last den med godteri, bøker, pledd og reis ut på eventyr med dine, la hunden få ligge i sofaen.

Bestill de aller beste liggeunderlag som finnes, drit i prisen, og labb avgårde til fjells, med de beste i følget. Sov under åpen himmel, hør reven skrike, våkne til regn i ansiktet og en klissvåt sovepose, kjøp ny om nødvendig når du kommer hjem.

Abonnèr på desserter, gjør hver dag til en fest. Forsyn deg to ganger, hvis du har lyst.




100000 er mye penger, og det kan tenkes grunner til at de burde brukes annerledes enn foreslått. Det er også mulig å gjøre mye av det foreslåtte uten at det må koste mange penger, det kan til og med hende at en investering uten kostnader gir vel så god avkastning, i livet.

Poengene handler om å leve mens man lever, ikke utsette, ikke vente til det passer. En velfødd sparekonto ved livets slutt er kanskje en smart økonomisk investering, for noen andre, men jeg slår heller et slag for bruk og investering i livet.


Spis dessert hver dag!

«Du lever bare èn gang, men hvis du gjør det riktig, er èn gang nok.»

Mae West





GOD VINTERFERIE!

Tags :

4 thoughts on “Lønnsomme investeringer.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *