web analytics

#elendigfiskelykke har snudd!

#elendigfiskelykke har snudd!

Lilletassen er med mer av fiskehumanitære grunner – møtet med kroken var unådig.

Det er med usigelig stort fremtidshåp, jeg herved tør applaudere høyt,at det er seriøse tegn som tyder på, at #elendigfiskelykke har snudd.

Etter fisketørke i hull etter hull, og etter at barna begynte å stille småspydige spørsmål angående all den tid som ble lagt igjen rundt hull, etter hull, var det en lettelse å kunne blodlegge isen i deres påsyn i dag. Mors knivløse bløggemetode ser kanskje ikke så moderlig ut, mer morderlig antagelig.

Et lite familiekalas på isen idag, innkasserte 3 fine siker. Den fjerde, den kommer vi til å gjete på. Et monster av en fisk besøkte samtlige hull, dasket til snørene så maggoten ble virvelløs, bare huden hang igjen. Med nesen trykket ned i isen gikk gispene på rundgang. Gamlefar mente at vi bød på for lite mat, og vi forsøkte også med en god smaksprøve på Gildes grillpølser, men heller ikke det var stort nok. Det der monsteret kommer til å bli en kamp å få opp, en morsom kamp, når den endelig biter på. Det blir nok å skje, slik som trenden nå har endret seg. Helt klart.

Det er bare 1 hake med snuoperasjonen til #elendigfiskelykke…..

…. fiskelykken ser ut for bare å gjelde for sik.

«Sik, benfiskart i laksefamilien, utbredt over hele den nordlige halvkule. Siken skiller seg fra laks, ørret og røye ved sine større skjell, mangel på tenner i munnen og sin blanke farge uten flekker. Halefinnen er tydelig kløftet. Og fiskekjøttet er hvitt. «
Kilde: snl.

Siken har godt ry som spennende matfisk, og våre svenske granner er duktiga på att tilbereda, det er ikke vi. Et halvhjertet forsøk på å lage noe av en sik mottatt av en gavmild granne, resulterte i en lengre periode med halsbrann og siken føyk rett i søpla. Mordbrannforsøket fikk oss til å sky fisken. Da vi hadde fått hendelsen på avstand, så vi at det var ikke siken som var den skyldige, det var saltposen. Jeg opererte jo i god tro, og er dermed frikjent, så det så.
Vi er altså der at vi med forventet store kolli inn med sik, nå bør prøve på nytt med tilberedning av sik. Vi googler.

«hur gjør man sik»

Alt, eller i det minste noen vesentlige element, som sik for eksempel, ligger altså til rette for at vi skal komme noen steg videre i voksenlærdommen om hvordan tilberede sik.

I morgen går vi løs på oppgaven, og den skal dokumenteres og deles her, uansett hvordan det går.

Prosjekt «Sik blir til mat» er herved igangsatt.

Følg med hvordan det går med #elendigfiskelykke på Instagram.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *