Gjenbruk av vårløk.
Gjenbruk av vårløk.
![](https://usercontent.one/wp/mellemlinjene.skrivehiet.no/wp-content/uploads/2020/07/IMG_7465-768x1024.jpeg?media=1638390221)
Vårløk er god og mild for magen, og inneholder flere næringsstoffer:
– Folat: Hjelper mot tretthet og utmattelse
– Vitamin C: Styrker immunforsvaret og hjelper på jernopptaket
– Kostfiber: Gunstig for fordøyelsen
– Beta-karoten: Omdannes til A-vitamin, viktig for syn og hud
I tillegg inneholder vårløken kalium, kalsium, natrium, magnesium, sink, kopper, fosfor og jod – viktige stoffer for mange funksjoner i kroppen.
Vårløk kan brukes både rå og stekt/kokt. I Sverige kalles den salatløk.
![](https://usercontent.one/wp/mellemlinjene.skrivehiet.no/wp-content/uploads/2020/06/IMG_6868-768x1024.jpeg?media=1638390221)
Jeg elsker vårløk.
Under koronaen vektes til live et av mine survive-gen:
«Tenk om folk kom til å hamstre vårløk. Tenk om bøndene fikk annet å stri med sånn at vårløk ble en utdøende grønnsak. Tenk om jeg igjen må spise vanlig løk og få fotballmage med høyt trykk og drepende gass…»
Jeg måtte bli selvforsynt.
![](https://usercontent.one/wp/mellemlinjene.skrivehiet.no/wp-content/uploads/2020/06/IMG_6869-768x1024.jpeg?media=1638390221)
![](https://usercontent.one/wp/mellemlinjene.skrivehiet.no/wp-content/uploads/2020/06/IMG_6858-768x1024.jpeg?media=1638390221)
![](https://usercontent.one/wp/mellemlinjene.skrivehiet.no/wp-content/uploads/2020/06/IMG_6859-768x1024.jpeg?media=1638390221)
![](https://usercontent.one/wp/mellemlinjene.skrivehiet.no/wp-content/uploads/2020/06/IMG_7032-768x1024.jpeg?media=1638390221)
![](https://usercontent.one/wp/mellemlinjene.skrivehiet.no/wp-content/uploads/2020/07/IMG_7465-768x1024.jpeg?media=1638390221)
Det samme kan gjøres med purreløk, bare å sette i gang med reproduksjon på kjøkkenbenken ….. reproduksjon av løk altså.