web analytics

Turist i Bjerkvik.

Turist i Bjerkvik.

Det er nærferie som teller i år, og Nord-Norge er veldig nær veldig mange.

Mange kommer til å passere Bjerkvik på tur hit eller dit. Bjerkvik, der E10 og E6 skiller lag, lengst nord i Nordland. Der Vestfjorden armer seg inn mot fjellene via Ofotfjorden, helt innerst der, ligger Bjerkvik, med DEN stranda.

– Kom, kom, og ta en litt lengre stopp her!

– Hvorfor?

– Skal fatte meg i korthet og gi et utdrag svar:

Bjerkvikposten – spør og få svar.

Starter med Bjerkvikposten; Vår tids jungeltelegraf, Klara Klok, Speakers corner og vår egen Daily Mirror. Facebookgruppa fungerer både til det den skal, og det den ikke skal.
Som turist vil du finne informasjon om ting som skjer i Bjerkvik. Og du kan stille spørsmål, du vil garantert få svar fra masse hjelpsomme folk.

Små utekonserter – sommerNarvik 2020

I år har noen kreative sørget for en turne med ulike artister som farter rundt i den nye storkommunen vår og byr på fine stunder. I Bjerkvik står scenen klar mellom Taxi-bua og Det Lille Kjøkken. Følg linken over for å se hvem og når som opptrer i Bjerkvik.

Strandhotellet med SUP – Enter Bjerkvik hotell

Utsikt fra fjæra – utsikt fra hotellet

Jeg vil påstå at du skal dra langt før du finner et hotell med omgivelser som slår det som Enter Bjerkvik hotell kan skilte med. Utsikten utover fjorden er flere postkort, nye hver dag, helt gratis.
Hotellet ligger noen få meter unna Bjerkvik strandpromenade og strand, og nytt av året er utleie av SUP. Legg dere inn ei natt eller tre her.

Bjerkvik strand og strandpromenade

Privatpersoner har gått sammen for å forskjønne og tilrettelegge strandpromenaden. Her er utstilt diverse fra historien, her er beplantet med vennlig hånd og her er sitteplasser for mange.

Sandstranda er mye brukt. Langgrunt og med hvit fin sand er dette en yndet badeplass, med god plass til mange. Ta med nista og badelakenet, og ta en stranddag i Bjerkvik.

Her fra Arctic Race-passering. Først i august er det nytt sykkelritt i området.

Fiskebilen – tirsdager

Hver tirsdag står det en fiskebil utenfor Coop Extra, og der kan du få ferske reker. Bare et tips! Det hender også at butikkene har ferske reker, bare spør. Ingenting er som å sitte ute å pelle reker, nyte god mat og drikke, og la timene stå stille, i Bjerkvik for eksempel.

Laksefiske i Elvegårdselva

Er du laksefisker kan du ikke suse forbi her uten å prøve lykken i Elvegårdselva. I juli og august er det åpent for laksefiske. Grunneierlaget har lagt godt tilrette, også for rens av fiskeutstyret. Sjekk linken over for mer informasjon.

Turstier

Lakshølla.

Det er et hav av turstier å velge blant i Bjerkvikområdet. Lange turer, korte turer, lette turer, tyngre turer – turmål for alle. Noen finner du på kart, noen bare går du etter nesetippen. Med fare for å fornærme mange turmål, tar jeg sjansen på å nevne noen:

Stien langs Elvegårdselva er lett å gå, og er tilrettelagt med benker og bålplasser flere steder. Det går sti helt opp til Lakshølla og Hartvikvannet. Kanskje får du sett laksen på vandring i vassdraget. Lett vandring.

Eventyrskogen: Ved E10, retning vestover (følg gjerne gangvegen fra sentrum) ligger Ellas Minne aldershjem. Ta inn lokalvegen der, mellom noen boliger, og et lite stykke innover vegen ses en bom. Følg skogsveien oppover til sånn ca. under kraftlinja – der finnes Eventyrskogen laget av et lokalt kunstnerpar. For store & små.

Storfjellet: Fortsetter du oppover fra Eventurskogen, kommer du til Hattstein benk og utsiktspunkt, så til piknikkbordet, deretter til Kampen rastebord og så opp opp til toppen av Storfjellet. Dette er turen for deg som vil slite litt for hemningsløs utsikt. For de litt trente.

Lilletinden: Bak «satelitten», den store hvite kula du ikke kan unngå å se, i haugene ovenfor, har grunneiere satt opp en gapahuk til felles bruk. Der kan du grille og nyte utsikten. Det er flere stier som går dit. Gå opp til utsiden av vestre gjerde rundt kula. Der vil du finne tydelig sti som fører frem. For store & små.

Minneplata, rasstedet i Vassdalen: I Vassdalen leder en skogveg inn til minnestedet der snøras tok mange soldaters liv i 1986. Fin tur til ettertanke. Lett tur med litt lengde.

Lilletinden.

Idrettsarenaen

Et stykke ovenfor skolen finnes Bjerkvik idrettsarena. Her er det asfalterte rulleskiløyper og brede løyper som er fine å gå i på sommeren, den lengste 5 km. Kunstgressbane for de som har lyst til å sparke fotball.

Helleristning i Herjangen

Følger du gangvei fra Bjerkvik sentrum i retning vestover så langt den går, kommer du til kryss som går ned til Herjangen. For tiden stor anleggsaktivitet i området, men helleristningene ligger på trygg avstand. Følg linken så finner du beskrivelse av hvor de ligger og hva man vet om disse. Folk har altså for lenge siden funnet ut at dette var et fint og smart sted å slå seg ned på.

Butikker

Ja, her er butikker. Matbutikkene har åpent til seinkveld, og Joker har også søndagsåpent.
Mange passer på å ta turen innom Bjerkvik Outlet som ligger like ved siden av hotellet – billig og masse å velge i. Av andre butikkseverdigheter vil jeg dra frem Skotøymagasinet som ligger langs hovedvegen mellom Coop Extra og Rema 1000, her kan damene finne flotte antrekk, og hele familien gode sko, koffert også om du handler mer enn du klarer å bære. Møbelringen ligger nær idrettsarenaen og er også et trekkplaster for omegnet. Litt lengre nord etter E6, enda i bebyggelsen, finnes Ferda bobilfirma med masse turutstyr. Bygda har bensinstasjoner og verksteder om det skulle trenges. Legekontor og apotekutsalg i lokalene der Joker holder til.

Spisesteder

Enter Bjerkvik hotell er det en restaurant med allsidig meny. Sjekk hva de har på dagens meny, eller spør om kokken kan fikse det du liker.

Det Lille Kjøkken kan du få smaken av en ekte Bjerkviking, en sagnomsust burger det går gjetord om. Stor og spennende gatekjøkkenmeny.

Isbaren, ved siden av Det Lille Kjøkken, byr på kaker, landganger, kaffe og masssse is.

Bjerkvik Thai og grill finnes i lokalene ved siden av Joker.

Og Thai Takeaway finnes i «Thunebygget»- vis a vis Skotøymagasinet- torsdager og søndager. Thaimat kan spises i den gamle «Jægerkroa», dagens «Pensjonistkroa», eller tas med. Nydelig mat av herlige kokker.

Bjerkvik Pizzeria finnes på hjørnet i lokalet ved Rema 1000.

Ellers har bensinstasjonene her som ellers, godt med mat å tilby.

Båthavna

Ei flott og godt synlig båthavn med gjesteplasser for den som kommer sjøvegen. Fint område å vandre rundt i, og noen prøver fiskelykken fra moloen. Andre venter og ser om de som kommer inn har fått så mye at de vil selge fangst.

Elbil lading.

Bak hotellet finnes det ladestasjon for el-biler. Lad, og sjekk ut Bjerkvik i mellomtida.

Bjerkvik kirke – åpen halve juli

Kirka er åpen for besøkende i de to siste ukene i juli. Sjekk linken for å se hvilke tidspunkt i perioden det er åpent.
Skal du plante på kirkegården? Vi har et flott gartneri, det ligger i gata ovenfor skolen. Mulig det er på tampen med sommerplanter der nå, men verdt en sjekk.

Øse Camping

Nærmeste camping er Øse, ca 1 mil i retning nordover langs E6. Idyllisk ved fjellvannene.

Visit Narvik

Kjører du i retning sørover, over Hålogalandsbrua, kommer du til Narvik. Sjekk linken under Visit Narvik for å se hva byen byr på. En heftig bobilparkering er nylig åpnet i fjellet, kanskje det er noe for deg?

GOD SOMMER, i Bjerkvik!

6 thoughts on “Turist i Bjerkvik.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *