web analytics

Test av Olivita – 3 måneder.

Test av Olvita – 3 måneder.

Tester Olivita flytende med sitronsmak

Startet 1.mai i år, tar 15 ml. flytende Olivita, og skal holde på i et år. En test på om jeg opplever bedring i noen av plagene relatert til Sjøgrens syndrom og artroser.

En test der jeg rapporterer status jevnlig, og er forsiktig med å konkludere før jeg føler meg sikker.

HER er startinnlegget og mitt testprosjekt.

HER er status rapportert etter 1 måneds test.

Og herunder følger status etter 3 måneders test:

  • Ja, en del smerter er så å si borte. Det er spesielt de mer ulne smertene i bindevevet som i kanskje fibromyalgibiten av Sjøgrens syndrom, har jeg tenkt, men vet ikke.
  • Ja, smerter i noen ledd har avtatt. Men de skarpeste smertene er der fortsatt.
  • Ja, øynene er merkbart mindre irriterte siden teststart.

Konklusjon …

Vel, jeg tør ikke konkludere med noe som helst enda. Det er fristende å tro at Olivitaen har æren for forbedringene.

Men det kan jo like vel være det fine sommerværet vi har her i nord – varme kan ha god effekt.

Eller endring i aktiviteter. Er for eksempel lite asfaltgåing nå, og desto mer vandring i all slags natur – mye bedre for kroppen det. Og jeg står opp og går rett ut på hytteverandaen i «minst mulig» og gjør morgengymnastikk og puster inn sjøluft og snakker med måsene – det er god medisin det.

Så konklusjonen den får vente til varmen er erstattet med kulde, til jeg har trådt asfalt igjen, til jeg gjør morgengym i ullunder, til jeg gjør annet som ellers har gitt smerter.

1.mai 2021 konkluderer jeg.

På ferie med Olivita – tips:

Velger du å bruke flytende Olivita som jeg gjør, så kan det være lurt å ha noen brett med Olivitakapsler i tillegg. Når jeg drar på hytta, er Olivitaflaska med, men teltturer og andre turer der flaska blir bryderi, der er kapslene med – 6 kapsler tilsvarer dagsdosen jeg tar. Hiver innpå sammen med frokosten.

Kapsler kan også være lurt å ha som reserve. Har man støytet litt ekstra fra Olivitaflaska, kan man spe må kapsler om flaska går tom før ny er kommet. Nå som jeg tester, gjør jeg ikke det, men jeg tenker at i en periode med ekstra vonde ledd, kan det ikke skade med en dæsj ekstra eller to.

Olivita og legemidler?

Man skal alltid konferere med lege før man starter med kosttilskudd, også Olivita. Jeg tok opp med min fastlege, og fikk også tatt en del blodprøver sånn at jeg lettere kan se eventuell endring etterhvert.

Omega-3 generelt er blodfortynnende, vær derfor ekstra oppmerksom om du bruker Marevan, la legen avgjøre. Skal du opereres: Oppgi at du tar Omega-3.

Bivirkning?

Det er mulig det skjer ting med meg som ikke kan tilskrives Olivitaen, men vet sannelig ikke hva jeg skal skylde på. Sjekk den merkelige utviklingen her….

Fortsettelse følger…

2 thoughts on “Test av Olivita – 3 måneder.

    • Author gravatar

      Syns også æ merka forbedring i leddene.
      Men er litt reservert i å med at æ går på blodfortynnende…tar litt mindre enn det er anbefalt…

      • Author gravatar

        Så bra at du har merka forbedring på ledd. Tenker at alt æ kan gjøre som redusere nåkka trøbbel, gjør det lettare å håndtere det som ikke lar sæ redusere. Få sjekk av blodplater hos legen, greit å være på den sikre sida, mtp at du går på blodfortynnende.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *