web analytics
En skal høre mye før øran dett av….. no trur æ det e nyss før.

Det har vært et rart år, på mange måter. Flere ting som vi ikke kunne forestilt oss, har skjedd. Ting som sies, ting som gjøres, eller ikke gjøres – undrenes tid er ikke over, og de her fingrene klarer ikke å holde seg unna tastaturet lengre:

 • Flyskam
 • Kjøttskam
 • Svenskeskam
 • Handledopapirskam
 • Søringkarantene
 • Hytteskam
 • Hemmelig smittesporing
 • Netthandelsskam
 • Presidentfurting “vil ikke, vil ikke, vil ikke”

Og så ble det jammen si-ifra-skam

Bjerkvikfolk må takke seg selv for det de ikke får og det de mister. Folkets skyld at vegen ikke ble omlagt, folkets skyld at politikere ikke vil ta det ansvar de er satt til å ta…. Bjerkvikfolk sier i fra og mener altfor mye, altfor høyt og altfor tydelig…. sånt engasjement burde verdsettes, det vitner om liv og trivsel. Det er ikke greit å målbinde en hel bydel mot å ytre meninger! Nå tror jeg ikke det er mulig heller, men signalene er som gufs fra en annen tid.

 • Ja-kommune… høres ikke så fint ut lengre… “ja vi legger ned”
 • Byen vi trives i …. burde vel satses på trivsel i hele kommunen?
 • Partipisk … forhistorisk tull som ikke hører hjemme i et demokratisk land.

Og dette forslaget fra vår rådmann, måtte jeg lese flere ganger, trodde knapt det jeg leste:

 • Velkomstgave til Narviks nyinnflyttere: Gratis SFO og barnehage i 6 mnd, og hold på øran: Gratis årskort i Narvikfjellet!

Skammelig forslag.

Først begrunnes det med dårlig økonomi, og så skal det altså tas av de slunkne inntektene til kommunen for å kise seg til:

 • Jeg vil påstå at ingen kommer til å ta avgjørelsen om å ta med familien og flytte til Kjøpsvik, Ballangen, Ankenes, Bjerkvik eller Narvik for den slags skyld, fordi man får en velkomstgave. Unge familier flest er langt mer oppegående – det er viktigere ting som avgjør om og hvor de skal flytte:

  – Ivaretakelse av barna
  – Jobbmuligheter
  – Fritidsmuligheter
  – Familielogistikk
  – TRIVSEL

  Og iallefall ikke et gratis årskort i Narvikfjellet. Forslaget vitner om nærsynthet. Det er faktisk ikke sånn at absolutt alle har aktiviteter i Narvikfjellet høyest på ønskelista. Et spektakulært anlegg, men mange vinnere hevder breddeidrett og allsidighet gjorde dem til mestere. Allsidig aktivitet er sunt, og kommunen må fremme allsidig, ikke ensidig. Joda, vet at hockey fremmes, bra, men løft blikket og se litt lengre.

Interesse for allsidig aktivitet, fordrer at det er muligheter og tilbud DER folk bor. Det er sånn det fungerer. Derfor har Bjerkvik svømmeklubb avlet gode svømmere og Bjerkvik skytterlag hatt skytterkonge for eksempel. Og derfor har vi ikke alpinister på nasjonalt nivå fra Bjerkvik (har vi hatt noen ever?)

Et langt viktigere argument for å bevare en idrettsarena lokalt er muligheten for svømmeundervisning lokalt, en lovpålagt oppgave, en viktig oppgave for et kystland som Norge.

Skolen den skal bestå i Bjerkvik, så ikke rør bassenget!

 • Jeg fester ingen lit til regnestykket som påstås å gå i pluss ved å flytte ungdomsskolen i Bjerkvik til Narvik. Og gjøres det et aldri så lite framtidsblikk, foresight, som kommunens ledelse plikter å gjøre, så vil helt andre tall komme i spill. Ta med alle tall, så endrer regnestykket seg.
 • Å bruke argument som at det er ledig plass på skolen i Narvik, kan gjøre at Narvik møter seg selv i døra en vakker fylkeskommunal budsjettdag. Lei heller ut og få inntekt. Skulle vi komme til å bruke argumentasjonen om ledig plass, må vi også forvente at Bodø “bygger tak over byen” og trekker videregående skoler dit, fordi det er ledig plass. Er det greit? Vil vi ha det sånn?

  Og sør vil kise seg, på bekostning av nord. Synes vi det er særlig okey?

  Et sted må denne utviklingen stoppe skal vi ha befolkning i nord og i distriktene. Skal vi sikre tilvekst i Narvik, Narvik kommune, må det pleies på flere akser og områder – jeg er redd sjarmtiltakene i Narvikfjellet treffer en smal gruppe.

 • Vi kan gjerne ha et VM, det hadde vært stilig, gøy, festlig, og det er sikkert mange som kunne tenkt seg å bidra, men ALDRI på bekostning av ungene, det vil i så fall bli den største skammen av alle skammene.

Formoder at lokalpolitikerne parkerer rådmannens ukloke forslag.

Og at de etterlyser tiltak som fremmer trivsel og samhold i hele nye Narvik kommune – ingen er tjent med en politikk som hauser opp og skaper VI og DEM mot hverandre.

Legg til rette for en kommune som jobber som et team – det vil være et sjarmtrekk vi med stolthet kan vise utad.

24 thoughts on “En skal høre mye…

 1. Flott innlegg og jaaaaa til ett bærekraftig og inspirerende bygdesamfunn for oss alle som e så glad i perla i Ofoten ???

 2. Veldig bra. Byen vi trives i ble til Byen vi rives i. Nå et det kommunen som rives i biter av de som skal bygge en samlet kommune. På tide at eliten får fixet på tunnel-synet, og ser hele kommunen som en ressurs.

  1. I likhet med arbeidsplasser er det viktig med et godt mellommenneskelig klima for gode resultater, det nytter ikke å bygge slott på en grunn som kan rase sammen når som helst.

 3. 100% enig.
  Satt i dag og leste kommentarene på Facebook. Og som lærer i videregående kan jeg si følgende. Jeg har 15 elever i klassen maks. Derfor har jeg sjans å se alle elevene i løpet av en dag. Jeg kan ta vare på de som har det tøft, jeg har tid å lytte til en ivrig formidler, jeg kan ta til siden en som trenger ro. Med 30 i klassen vil du streve med å klare å se den enkelte elev og motarbeide mobbing, gjengdanning, klikker. Her driver politikerene nå og leser forskning som støtter modeller med store skoler – og leser dermed halvparten av det som finnes av pedagogisk forskning – desverre.

  Så at en mente det var bedre og mer kvalifiserte lærere på “store” steder. Det er også bare tull. Det er visse krav for å kunne jobbe som lærer og det gjelder uansett. Og det er god kvalitet på lærerene i Bjerkvik. De er nyskjerrige, de søker ny kunnskap, de er uredde og tøffe. Det samme er lærerene på Ankenes. Har hatt prosjekter begge steder og det har vært storveis. De har også tatt i mot elevene mine i praksis. Vinn vinn. Og – Narvik kommer aldri til å bli noen stor by 😛

  Jeg håper bare lokalpolitikere tør å stille opp for oss – folket – og ikke partipisker – uansett parti. For nærskoleprinsippet er kjempeviktig. Og blir de rusk i byen så er det statstøtte til private skoler også…

  1. Takk, og vel talt fra et pedagogisk, erfarent ståsted. Mulig jeg er naiv, men jeg har tro på at de folkevalgte lytter.

 4. Dette er det beste jeg har lest på lenge!! Er så enig!! Håper rette vedkommende får det med seg å gjør noe med det!! Hvis ikke er det STOR SKAM!!

 5. OY OY,d her va sprengstoff ,og så skikkelig treffsikkert,kjenne æ bli lei mæ og førbainna bare æ tenke på Narvikfjellet,en aktivitet for et lite antall sammenligna med andre breddeidretta,styrt av en gjeng selvopptatte bygutta som kun ser sæ sjøl som noen som får til ting ,by1, byen vi e glad i,jommen sa æ smør

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *