web analytics

Aldri så galt…

Koronaen er ikke noe å takke for, juble for eller anse som gave, tvert i mot.

Men, ja det er alltid et men, ikke alle koronakonsekvenser er av det dårlige slaget. I MELLEM linjene kommer jeg til å fortelle om noen av de konsekvensene jeg har satt pris på – aldri så galt at det ikke er godt for noe…

Bilde fra Pixabay

Med koronaen ble det, også for meg, mye mer tid, tid til å være hjemme, tid til å realisere idèer, tid til å lage masse krimskrams….

Og nettaktiviteten steg til vers: Vi fulgte statistikker, leste nyheter, vi surfa på nettet og vi møttes digitalt.

Og vi handla digitalt, og vi solgte krimskrams digitalt, messer kunne vi jo se langt etter med viruset still alive.

Allerede 12.april 2020 opprettet Liv Therese Larsen fra Finnsnes «Den digitale håndverkermessa» på facebook. Der inviterte hun inn utstillere og kunder. Jeg fant fort vegen dit.

Toppbildet til diagnosegruppa med påskelook

Liv har tidligere vært med å arrangere håndverkermesser som samarbeid mellom lokal frivillighetssentral og lokallag av Blindeforbundet på Finnsnes. Når koronaen satte stopper for fysiske messer, ville hun etablere et digitalt alternativ, et spennende prosjekt i ei ellers rar tid.


Liv Therese Larsen

Den digitale håndverkermessa skulle være et alternativt sted for å selge egne arbeider og et tilbud til de som skuffet måtte se den ene etter den andre messa bli avlyst.

Liv fikk hjelp av en venninne og datteren til å administrere gruppen. Liv er svaksynt, og da det begynte å ta av med aktivitet i digitalmessa, var det godt med flere øyne på prosjektet.

Her er et av mine innlegg i Den digitale håndverkermessa

Da koronaen drøyde med å gjøre seg ferdig poppet det opp mange digitale facebookmesser, og en hermet til og med og la seg tett opp mot Liv`s navn på digitalmessa, altfor tett. De forandret litt på navnet etter oppfordring, men ikke mye. Det er «Den digitale håndverkermessa» som er navnet på Liv sin messe.

Men selv om det var mange digitalmesser i spill på facebook, var Liv`s ei av de første, og blant de største og mest aktive. Her spenner utvalget vidt, og det er som å komme inn i et helt nytt kjøpesenterkonsept, et kjøpesenter med bare håndverkere bak diskene.

Med «hovedhjemmekontor» på Finnsnes vokste facebookgruppa så mye at flere hoder måtte til for å administrere gruppa.

Jeg ble altså en av de som ble med å administrere denne digitale messa videre. Og det er så gøy. Har blitt «kjent» med nye kreative sjeler, og sammen pønsker vi ut sprell & kampanjer.

Nylig hadde vi påskekampanje. I løpet av denne kampanjen, passerte facebookgruppen 7500 medlemmer. Gruppen får fortsatt nye medlemmer daglig.

Noen herlige påskekyllinger jeg kjøpte via digitalmessa – all vår påskepynt er på hytta i Sverige.

Den digitale håndverkermessa feirer nå sin 1. årsdag, og nye sprell planlegges av adm.gjengen.

Jeg tror vi kommer til å få tilbake de fysiske messene, etterhvert, men vi har blitt råflinke på både kjøp og salg digitalt, så Den digitale håndverkermessa vil ha livets rett også post-korona. Vi har lært 🙂

Og jeg har igjen erfart at digitale vennskap kan være ganske så trivelig.

ALDRI SÅ GALT…

Karin, alltid nettberedt 🙂

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *