web analytics
Mellems resultatservice
NNM skyting 2019, i Harstad

NNM skyting 2019, i Harstad

NNM skyting 2019, i Harstad.

Heggenkollen, skytebanen til Trondenes skytterlag (bilde lånt fra deres facebook)

Mellems resultatservice:

Det var så mange som satte pris på fjorårets Mellems resultatservice fra Landsskytterstevnet, så vi tar på oss kringkastingen i år også. I år kommer resultatene via MELLEM linjene, litt bedre verktøy for å rapportere lesevennlig, og litt enklere å forberede det litt etter litt. Alle nye innlegg vil bli annonsert via min facebook, og sikkert delt i hytt og gevær … blant annet på Bjerkvik skytterlags facebookside.

Som i fjor, vil det neppe bli en rettferdig resultatservice, rett og slett av kapasitetsgrunner. Det blir om oss, om våre egne lagvenner så langt vi klarer å fange opp, og ellers mest mulig skryt.

Bjerkvik stiller med 17 deltakere, se Fremover for navneliste fra lokale lag.

Fra Norgescup i 2018, Namdalseid.

NNM 2019 i Harstad.

Årets arrangør er Trondenes skytterlag. Skytterlaget ble stiftet i 1875 og ble fikk navn etter stedet hvor Harstadværingene bodde da. Skytetbanen har flyttet flere ganger, unna Harstadværingene. En av de første banene lå nede i dagens Harstadsentrum, i dag ligger banen på Heggenkollen, allikevel en byskytterbane i skytebanemålestokk.

Vi elsker jo å ærtebært med Harstadværingene, så hiv dere i bilen og kom å se på skytingen, nyt arrangementet, kjøp vafler, handle stæsj i bodene og treff kjente og ukjente…

Pila treffer sånn omtrent midt på skytebanen til Trondenes.

I dag, onsdag, pågår militært mesterskap, og i ettermiddag er det offisiell åpning og skogsløp med skyting. Fra Bjerkvik skyter Terje Mellem, Terje Henriksen og Håkon Strand militært mesterskap. I skogsløpet deltar Terje Henriksen og Marina Rognmo Mellem.

Torsdag er det felt, finfelt og grovfelt, samt cowboyskyting: stang og felthurtig.

Fredag baneskyting og samlagsskyting.

Lørdag finaler, avslutning og hjem.

HER er en link for den som vil følge arrangementet LIVE resultatmessig.

Trondenes skytterlag

Våre skyttervenner i samlaget, Trondenes skytterlag, har tatt på seg den tøffe jobben å være arrangør for et så stort arrangement. Det er bare å ta av seg skytterlua for den jobben de gjør. Håper alle handler masse godsaker fra kafeen deres, sånn at regnskapet gir lønn for strev.

Med mine relativt ferske skytterøyne, er Trondenes skytterlag, et lag i vekst. De har klart å rekrutte både ungdommer og voksne, og de har gamle ringrever som fortsatt henger med.

Dette er, igjen sett med mine skytterøyne, et lag med ambisjoner og selvtillit. Flere her kommer til å hevde seg på Landsskytterstevnet, det er jeg bombesikker på… Bjerkvik skytterlag skal selvsagt gjøre alt for at de skal få hard konkurranse 🙂

Oppskrifta? Det at et lag har mange aktive avler aktivitet, og muliggjør enda mer aktivitet. Også ildsjelene da, uten de, slokner gnistene fort.
Og som en kar i huset her pleier å si: Trening, skal du bli god, så må du trene. Nå sier også en annen kar litt lenger oppi gata, en med en kongetittel, at en ikke skal kimse av tørrtreningen, og den trenger man ikke et lag og en skytebane for å få til. Trondenes skytterlag har flotte anlegg som ligger sentralt, et stort pluss for god oppslutning på tette treninger.

At Trondenes er et bylag, gjør det ikke til en selvfølgelighet at de skal være et stort lag, det ser vi flere eksempler på andre steder i landet. Det er nok noe de gjør, det de er og står for, tradisjonene i byen, inngrodde og tilflyttede skyttergener, Harstadkruttet, som sammen blir så bra.

Jeg kjenner på langt nær alle navn i Trondenes skytterlag, deres meritter, og hvor ståa er. Men jeg tar allikevel sjansen på å nevne noen som er verdt å legge merke til på resultatlistene fremover:

Bengt Bratland og Tom Marius Kalvik ville virkelig kastet glans over det blide sørlandet om de kom på kongelaget på årets Landsskytterstevne, sammen med vår Anders Kruhaug selvfølgelig. Holder en knapp på de tre.

Ane Nermark kaster glans uansett hva hun gjør, ung og lovende skytter – æ e søkkimponert!

Og så min fjorårskonkurrent, Trine Lossius. Vi vekslet på seirene i fjor. Da jeg gikk inn i en plagsom vinter, tok Trine steget ut i nye utfordringer, og gikk opp en klasse, til klasse 1. Hun skyter både militært og sivilt, og jaggu løper hun ikke skogsløp også – vant klassen på landsskytterstevnet i fjor. FØRR EI DAME!

Heia Trondenes, og lykke til med arrangementet!

Lett gjenkjennelig lagsjakke – Trondenes skytterlag gjør seg bemerket i mengden. (Foto: Trine Lossius)

Mellems resultatservice gjør seg nå klar, og inntar standplass med tastatur og snilt ladet skyts. Følg med, følg med!

Tags :

4 thoughts on “NNM skyting 2019, i Harstad

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *