Gjenbruk av vårløk.
Gjenbruk av vårløk.
Vårløk er god og mild for magen, og inneholder flere næringsstoffer:
– Folat: Hjelper mot tretthet og utmattelse
– Vitamin C: Styrker immunforsvaret og hjelper på jernopptaket
– Kostfiber: Gunstig for fordøyelsen
– Beta-karoten: Omdannes til A-vitamin, viktig for syn og hud
I tillegg inneholder vårløken kalium, kalsium, natrium, magnesium, sink, kopper, fosfor og jod – viktige stoffer for mange funksjoner i kroppen.
Vårløk kan brukes både rå og stekt/kokt. I Sverige kalles den salatløk.
Jeg elsker vårløk.
Under koronaen vektes til live et av mine survive-gen:
«Tenk om folk kom til å hamstre vårløk. Tenk om bøndene fikk annet å stri med sånn at vårløk ble en utdøende grønnsak. Tenk om jeg igjen må spise vanlig løk og få fotballmage med høyt trykk og drepende gass…»
Jeg måtte bli selvforsynt.
Det samme kan gjøres med purreløk, bare å sette i gang med reproduksjon på kjøkkenbenken ….. reproduksjon av løk altså.