web analytics
Mellems resultatservice
NNM skyting i Alta 2023 er over.

NNM skyting i Alta 2023 er over.

Det er forlengst over. Vi har forlengst kommet hjem. Og vi har forlengst hvilt oss opp. MELLEMs resultatservice har vært nede for telling. Men bedre seint enn aldri, så her kommer historien om årets NNM i skyting arrangert av Alta skytterlag støttet av Hammerfest skytterlag.

Den gledeligste seieren vi har å berette:
Regine skjøt godt under hele NNM. Hun sikret seg en 3.plass klasse Rekrutt på baneskytingen

I ren LS-stil ble det oppvarmingsstevner før NNM på oss og ganske mange andre skyttere fra Ofoten og Sør-Troms. St.Hans startet vi med skyting på 300-meteren på Rislamoen, før turen videre gikk til Storfjord, Brenna skytterlag, hvor vi campet resten av helga.

Resultater…. vel ikke alt som er verdt å rippe opp i. Men Terje er fortsatt litt cowboy, og skjøt seg til finaleplass på felthurtig, der han ble slått ut av Sondre-lynkjapp.

Skyttercamp Alta.


Mange fra Ofoten valgte å fortsette nordover fra Storfjord etter finaleskytingen søndag. Alta skytterlag, arrangør av NNM 2023, hadde jaggu klar camping til oss allerede mandagen, det er vi veldig takknemlige for. På Alta motorsportbane var skyttercampen etablert. Vi fra Ofoten ble samlokalisert på asfalten ved startområdet. Der ble vi underholdt av øving og aktivitet på anlegget som ble forberedt til cross-NM helga etter NNM. Vi liker smell og kruttrøyk og tåler godt motorlyd og ræsarfartstøv, så her følte vi oss hjemme. Imponerende innsats av Vidar-campingmann, han var overalt alltid, akkurat som Heimevernet.

Veldig flott med samlokalisering av samlag, og takk til samlagets ildsjeler som sørget for sosiale treff – om vi er få fra hvert skytterlag, så blir vi mange i lag.

Bjerkviks resultater.

Bjerkvik skytterlag stilte med 8 skyttere, herav 2 som også skjøt militært mesterskap.
Erling, Andreas, Regine og Terje skjøt seg til finaleplasser, og de deltok også i samlagsskytingen. Regine fikk plass på Ofotens ungdomslag II etter frafall, og hun stilte sporty opp på kun minutters varsel og leverte imponerende 99 poeng, den jenta altså 🙂

Terje (V55) mil. NNM nr 2, felt nr 14, vant stang, vant felthurtig, bane nr 6.
Regine (R): Felt nr 4, bane nr 3.
Andreas (EJ): Felt nr 3, bane nr 5.
John Eivind (3): Felt nr 7, stang nr 5, felthurtig nr 4, bane nr 12.
Svein Inge (V75): Felt nr 24, bane nr 28.
Erling (V65): Felt nr 5, bane nr 18.
Aage (V65): Felt nr 30, bane nr 31.
Karin (1): Felt nr 6, stang nr 3, bane nr 13.

Atalie skyter for Vaagåkallen nå. Hun ble nr 3 på bane og vant «prinsessetittelen». Regine er antagelig eneste fra Bjerkvik som deltar på Landsskytterstevnet på Voss i år, hun og Atalie reiser i lag. Vi ønsker superjentene masse lykke til og god tur – vi heier fra en lavvo et eller annet sted!

Arrangementet, arenaen, atmosfæren – AAA.

Et kompakt arrangement, alt unntatt skyttercampen innenfor en kort radius. Skyttercampen var innen gåavstand, brukte ca 40 minutt etter veg, men det ble med den ene gangen. Helt greit å kjøre imellom, godt med parkering nær arrangementet.
Godt vær gjorde at det var veldig godt om sitteplasser både i visningsteltet og utenfor. God og rimelig mat var det også, vi kommer ikke bort blant Altaværingene.

Logistikken for de ulike øvelsene var nok nøye fundert: Alt grovt foregikk fremme på 200-meter banen, pluss på begge sidene: Alle felthold med minneskyting, stang og felthurtig. Det var litt skivebonansa i enden av banen, og det ble noen feilskytinger og omskytinger på felten dag 1. Men hva gjør vel det, med lyse, lange, sommernetter kan man skyte langt utpå kvelden.

Oppmøteteltet like bak og omkledningstelt strategisk nær Dagfinrud og Skytterlinken for den som ville handle. Litt trangt i omkledningsteltet til tider, og hørselvernet mitt ble borte rett før skyting. Men i dette miljøet kommer alt til rette igjen, hørselvernet hadde havnet i en annens utstyrsbag, og jeg fikk det igjen på kvelden. (Lurt å merke utstyret med navn).

Toaletter er gjerne en kritisk greie på store arrangement. Toalettvognene sto midt på arenaen og var jevnlig renholdt, veldig bra!

Arrangørene hadde garantert mye å gjøre, og hadde jobbet mye før vi kom. Men det merket vi absolutt ikke noe til – de var hyggelige og blide, og hadde tid til skravvel i farta også. Overalt hvor vi var, blant skyttere eller «utenfor menigheten» møtte vi bare blide folk, tror finnmarkingene, med mygga og kleggen, hadde våknet til liv av varmen.

Noen blidfiser kameraet fanget 🙂

Ellers da i Alta?

Vi var i Alta fra søndag til lørdag og måtte utnytte dagene til mer enn skyting. Alta har masse å by på, byen er innholdsrik, omlandet er stort og vakkert, og området er historisk interessant, så elle-melle.

Vi tok turen på Tirpitz-museet. Ikke et imponerende nypolert museum, men imponerende detaljrikt og lærerikt. Etter museumsbesøket kjørte vi til brua der Tirpitz lå og gjemte seg. Vrakdeler og spor etter krigen vitnet om en krig vi ikke burde glemme. Til kontrast et fredelig og kjent merke på parkeringen; Visinor hadde nok oppdrag i området.

Kjøpesentre er kjøpesentre omtrent uansett hvor. Fruen fikk gubbeluren med på å heller dra på en enkeltbutikk, så slapp han å vandre i kjøpesentre, lurt ikke sant. Shoppinggenet ble trimmet på Røsberg Design, du bare MÅ gå inn på nettsidene å se alt det lekre de har der. Jeg kom ut med et par hvite, skinnvotter som er så fine at jeg ikke kan kjøre scooter, skyte eller isfiske med de på, men driiiiiitlekre var de, og mine nå 🙂

Et svært hyggelig restaurantbesøk fikk vi også tid til, Erica mat og vinbar kan virkelig anbefales.

Det er turmuligheter i alle retninger. Vi tok oss en tur oppover Mattisdalen, vandra litt sammen med kleggen før vi rømte ut på ei brygge i Mattisvannet for piknik.

Håper og tror det blir flere NNM i Alta, dettan fiksa de fint, takk for oss!

MELLEM linjene

Brenn ikkje inne med nåkka!


Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *