web analytics
MELLEM linjene
Bruk makta du har!

Bruk makta du har!

Det er fylkes,- og kommunevalg i dag, og kirkevalg. Hver stemme teller, hvert kryss teller, hver ekstra oppføring teller.

Ikke gi fra deg makta ved å ikke stemme, du har like mye rett til å bestemme som alle andre myndige. Det er helt greit å klage i periodene mellom valg, men det føles mye mer greit å klage om man har forsøkt.

Vanskelig? Ja det kan jeg være med å skrive under på. Jeg synes det å finne ut hvilket parti jeg skal stemme på er vanskeligere enn noen gang.

Bilde fra pixabay.

Tidligere ble vi i lang tid før valg, fòret med valgflesk, både lokalt og sentralt. Nå synes jeg valgflesket stort sett kommer fra sentralt hold.

Lokalt er for meg mer personvalg. Jeg har derfor satt pris på tidligere flesk-foldere som kom i postkassen. De få vi har fått i vår postkasse i år, har kommet etter vi har forhåndsstemt. Jeg har knappest sett et polikerstand, kanskje fordi jeg reker litt for lite på kjøpesentere?

Vi lever i et informasjonssamfunn der informasjon i større grad er opp til hver enkelt å selv søke opp. Så ja, det er nok i større grad mitt ansvar å finne informasjonen jeg trenger for å gjøre mitt valg.

Bilde fra pixabay

Må innrømme at det er lett å bli rimelig forvirret når man prøver å følge med på politiske debatter på lokale digitale plattformer. Det går i surr hvem som mener hva. Det går i surr hvilket parti de tilhører, eller om de er politiker eller ikke. Mulig det er jeg som ikke henger med lengre, jeg synes uansett det er et kaos av meninger og meningsbærere på sosiale medier.

Styret i Narvik og omegn revmatikerforening sendte tidlig i år en epost til samtlige partiledere i kommunen. Kort innledning med tre spørsmål innen helse og omsorg viktig for oss og mange andre. Så skulle vi dele det med våre medlemmer for å hjelpe de til å velge selv.

INGEN SVARTE!

Etter 2 måneders stillhet purret vi, «de hadde vel ikke glemt oss?»

FORTSATT INGEN SOM SVARTE OSS. Bortsett fra 1 parti, hurra… bortsett fra at vedkommende ikke kunne svare på et eneste spørsmål, men ville gjerne komme i dialog med oss. Hvis årsaken til stillheten er at INGEN kunne svare på spørsmålene, lover det kjempedårlig for helse og omsorg lokalt, det var ikke vriene spørsmål.

Bilde fra Pixabay

Men jeg har stemt, forhåndsstemt. Jeg vil være med å bestemme!

Partimessig fortsatt så usikker at det kunne blitt elle-melle med bind for øynene i stemmeboksen. Så jeg gikk for personene. Kommunevalg er ofte trynefaktor. Jeg fant noen likanes kjenninger og har satt min lit til de. Nå er det opp til dere!

På fylkesnivå ble jo den taktikken verre. Vel det finnes rene interessepartier, ikke kompassrettede, og et av disse som fronter et saksområde jeg mener er viktig, fikk min stemme. Kanskje drukner min stemme, kanskje tenker flere som meg, og det som er viktig for meg, kan får ekstra løft.

Blir det ikke sånn, så har iallefall jeg gjort et forsøk.

HER kan du lese hvordan jeg tenkte for 4 år siden.

GODT VALG!

MELLEM linjene

Brenn ikkje inne med nåkka!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *