web analytics

Utgangspunkt.

Utgangspunkt.

Allerede fra før vi er født, er vi gitt ulike utgangspunkt. Mor & Fars gener, miljøet, omstendighetene, fødselen er med å bestemme utgangspunkt for vegen videre i livet.


Når vi er små, vil de som er nær oss, har omsorgen for oss, ta valgene for oss. Hvordan ser de på utgangspunktet? Farges de av det og tar valg ut fra det?

Et utgangspunkt kan legge til rette for mange ulike retninger. Skal vi gå høyt eller lavt? Skal vi gå trygt eller med risiko? Skal vi bære tungt eller lett? Skal vi streve eller seile lett?

Uansett retning vi velger, så trenger ikke endepunktet være gitt. Vi kan endre retning underveis, vi kan velge å stoppe og forbli på et sted vi liker eller kanskje vi snur og går tilbake og begynner på nytt.

Et utgangspunkt er det man har, hvor man ender vil avhenge av uendelig mange faktorer, og mange av disse kan man velge selv. Men noe er utenfor din rekkevidde, du er «stuck» med det. Aksepter og bruk det som et utgangspunkt.


Mens småfuglene kvitret, gammelmåsen snorket og svanelille fortsatte skjønnhetssøvnen, var jeg ute på verandaen, trakk inn frisk fjelluft og gjorde mine morgenøvelser. Jeg satte altså retning for dagen. Utgangspunktet så bra ut, vårlig temperatur og sola var fremme. En kraftig vind satte retningen inn i hytta igjen. Lykken er å ha et lite lager malesaker tilgjengelig uansett hvor man er, geografiske og i livet.

Det som kunne vært malt på 5 minutt, brukte jeg et par timer, 1 skive og 2 kopper kaffe på. Ingen plan, ingen prestasjonsangst -jeg bare malte og pusset på lerretet. Blandet og vannet. Forsiktig og brutalt.

Jeg har malt et utgangspunkt.

Alt etter hvordan jeg snur og vender på lerretet, så gir det meg 4 ulike utgangspunkt.

Uansett hvilke av de 4 jeg velger å gå videre med, så er ikke endepunktet gitt – dette maleriet kan bli hva som helst.

Og det kan bli ferdig når som helst. Kanskje denne helga, kanskje ikke før i påsken, eller som heller ikke er så uvanlig her i gården: Det blir aldri ferdig, men forblir i prosess.

Skal jeg tørre å dele hvordan retningen ble? Vi får se, har spist for lite modigserum til å tørre å love det akkurat nå.


Hva er ditt utgangspunkt i dag?

Mens maling tørker og underbevisstheten leker med vegen videre, skal vi ta fatt på et helt annet UTgangspunkt:

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *