web analytics

LS-2019 Mellems resultatservice dag 4 og 5.

LS-2019 Mellems resultatservice dag 4 og 5.

I løpet av dag 4 og 5 har det vært mange skytinger. Nå har alle gjort seg ferdige med bane og felt, både sivilt og militært. Enda gjenstår noen finaler.

Mange fra samlaget har kvalifisert seg for finaleskyting og en del er ferdige med finalene. Må innrømme at jeg ikke har klart å henge med å alles resultater, så ingen nevnt, ingen glemt. Men vil anbefale en fin funksjon hvor man kan søke opp Ofoten samlag, og velge «Alle dager» så kommer det opp ei resultatliste med alle Ofotingene (ikke rangering) HER.

Dag 4:

Litt is hjelper på når varmen står på i skogen. Terje skyter med HK416 for HV-16.

Jeg og Femie gikk turer og slappet av i Costa del Bakgård, mens Terje skjøt militær felt, stang og felthurtig. Marina ble med på denne feltrunden også, sterk bærehjelp er godt å ha på runden. Terje skjøt mye bra, men det nådde ikke opp mot det han vanligvis presterer, eller egne forventninger. 28 HK-skuddtreff på Stangskytinga var veldig bra – han er kjapp, blir spennende å se hvor høyt opp han klarer å komme både med HK`en og Saueren.

Tidligere på dagen skjøt Terje siste etappen av samlagsskyting veteran for Ofoten. Samlaget klarte ikke å hevde seg blant de beste, men de deltok -mange nok til lag på sydspissen av Norge er vel kjempebra.

Jeg som skyter i klassen nybegynner voksen, NV, er ferdig med mitt. Klassen har ikke finaleskyting.

Dag 5:

Dagen startet tidlig på arenaen, baneskyting for Eldre Junior og for militærgjengen.

Fulgte baneskytinga sammen med The Solås fra Ramsund, Thomas Solås skjøt bane på samme lag som Marina.
Flott start på skytinga fra Thomas, og han ble kommentert og tatt opp på storskjerm.
Ståserien til Marina.

Marina og Thomas hadde mange gode skudd, men ikke helt opp til de forventninger de hadde selv. Thomas var relativt ny i det skyteprogrammet, og vi voksne med DEN hjerteklappen på tilskuerplass, syntes han klarte seg veldig bra, dette er jo et LS, det er ikke som å skyte på vanlig trening.

Marina klarte akkurat å komme seg innenfor finalegrensen, og fikk skyte banefinale, ikke lenge etter at selve innledende skytinga var gjort.

Banefinalene er litt mer alvor. Der blir hver og en presentert på skjermen. Veldig god trening for de unge skytterne, trening de ikke kan få hjemme sammen med mams, paps og kompiser.

Om ikke Marina og Thomas nådde opp, var det veldig gledelig å se at det var Målselvs Sondre Grønvold som vant klassen Eldre Junior.

Gratulerer Sondre!

Vi fulgte også med flere av våre venner fra Troms. Lakselvdaljentene er råe med børsa. Emma Eliassen skjøt seg til 350 på banefinalen. Det ga henne en 6.plass – det sier noe om nivået i Juniorklassen. Hennes lagvenninne Torinn Håkstad skjøt 349 og ble nr 18. Gratulerer jenter! Helt fantastisk å se hvor dyktige de er – og hvor fint lag de har – Lakselvdal oser av inkludering og glede, det er nok gode verdier for et lag.

Terje og flere fra samlaget skjøt bane militært. I likhet med flere sliter han med å få samlinger med HKèn, og flere som ellers har gode resultater, nådde ikke opp. Det blir en sjekk av løpet når vi kommer hjem – kontrollskyting. Bengt Brattland skjøt seg til finaleplass og endte på en 5.plass.

Og mens vi satt på arenaen, kom en kjenning fra i fjor og snakket til oss. Hun var fra Herjangen, og farfaren hennes hadde vært med å starte skytterlag i Ofoten på tidlig 1900-tall. Tor Einar, du har dyktige skyttere i familien, han Herman gjorde jobben på samlagsskytinga.

Vår venn Sigve fra Storfjord

Nytt av i år er at et ungdomslag skyter før Kongelaget og beste skytter under 20 år kåres. Dette til erstatning for tidligere prinsesselag som nå er gått ut, jentene er uansett med for fullt på alle nivå (bortsett fra veteranklassene, der er det ikke så mange). I ungdomslaget var det flere jenter enn gutter, og de var uttatt etter resultater under LS.

Ekstra stas var det at NRK sendte også fra ungdomsskytinga. Terje og Marina var på en bane i nærheten for innskyting før fredagens feltfinale for Marina, og jeg inntok sofaen i vogna og så på NRK og ungdomsskytinga.

Dette er kjempegod trening for de som fikk være med på dette. Trening med NRK`s kamera foran seg er ikke hverdagskost. Både foreldre og heiagjeng fikk også linsetid – dette var nok populært over det ganske land.

Nå i kveldinga ser jeg, Marina og Femie på KONGESKYTINGA til amerikansk gryte (lite fristende mat på arenaen) og boblende drikke i vogna.
Terje er invitert på mottakelse hos sjef HV-8 og ser kongeskytinga sammen med grønnkledde.

I morgen er det flere spenningsøvelser å få med seg:
– Samlagsskyting seniorer: Tidlig, men vi er jo blitt morgenfugler
– Stang,- og felthurtigfinaler: Showskyting vi må få med oss.
– Skogsløp: På kvelden og Marina deltar, i år med bare en boms straffetid.

Se alle innleggene fra MELLEM linjene HER.

Tags :

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *