web analytics

MELLEMS resultatservice – NNM skyting 2021

Saltdal skytterlags flotte anlegg på Brenne i Saltdalen – arena for feltskytingen.

Opprinnelig skulle vi skutt NNM i Målselv i månedskiftet juni/juli, det strøk koronaen avgårde med. Prisverdig at to av kretsens lag tar på seg et erstatnings-NNM når situasjonen tillot det: Feltskytingen hos Saltdal Skytterlag på Brenne og baneskytingen hos Bodø Østre i Bestemorenga.

Vi som «nettopp» hadde vært på skyteraid på Elverum, syntes nok det hadde vært nok kjøring. Men så hadde vi litt lyst, trenger trening, kos å treffe igjen skyttervenner, og så er det noe med å støtte opp om det som det ganske sikkert er lagt mange timers arbeid i for oss i kretsen. Vi meldte oss på og tok det som en tur med vogna.

I Saltdalen var området nylig dandert for oss. Veg og parkeringsområder tilrettelagt, de har hatt stor jobb. Fint å kunne campe så nært standplass.

Feltskyting, Saltdalen skytterlag ved Brenne:

Vi har ikke skutt felt siden NNM på Trondenes for to år siden. For meg var dette 2. gang på grovfelt, og jeg var veldig spent, spent på om jeg kom til å huske alt, få til alt, og treffe der jeg skulle, i det hele tatt veldig spent. Godt at min kjære guide er rolig og husker som en hund.

Mange skiver å holde rede på

Vi fikk brynt oss på å beholde roen og fokus når det ikke gikk helt som det skulle på standplass, faktisk en god øvelse. Sånt skjer, og vil skje igjen. Tell til ti, pust rolig og hvil øynene mens problemene løses.

Vår feltopplevelse:

Det ble ingen resultater å ringe hjem om for oss:
Terje (V55) slet med synet og knærne, og skjøt langt under vanlig nivå. Jeg (kl 1) skjøt ganske bra i starten, syntes jeg selv, men så ble det dårligere, og summen ble bare 22 av 30 treff på holdene som teller for klasse 1. Men jeg var strålende fornøyd fordi jeg hadde husket alt jeg skulle gjøre. Husket hvilken figur jeg skulle skyte på, fikk til å bruke klokka, og jeg husket å kneppe opp og ned for de ulike avstandene i tillegg til knepping for litt for høy tendens. Knepper generelt for lite på 200m, sier min kjære. Og jeg hadde god følelse på standplass, lå greit og var på lag med børsa – det skjer ikke hver gang.

Morsomt, for meg da, og for Terjes skytterkompiser ertekroker, at vi kom ut med samme resultat, etter finaleskuddene; 29 treff begge to, han fikk høre det ja. For dere som ikke kjenner klassenes skytestillinger: Terje skyter V55 og må skyte noen serier kne, jeg alt liggende, så egentlig ikke sammenlignbart. Men jeg gjør det allikevel, hi-hi.

Terje skjøt også stang og felthurtig og var mer fornøyd med de resultatene:
– Stang: 21 treff og 12. plass (mange raske cowboyer i nord)
– Felthurtig: 8,51 og 7.plass med Saueren

Regn og våt brungrus ute, greit å kunne skifte i vogna , og ta selfie 🙂

Resultatliste fra Bjerkvik skytterlag:
Finfelt:
– Svein Inge Nordkil (V65) 29/10 15.plass i klassen, 38/11 og 20.plass i mesterskapet for klassen (mange med 30 og 29 treff i klassen)

Grovfelt:
– Karin Rognmo Mellem (kl 1) 22/9 4.plass (29/12 etter finaleskudd – frivillig og teller ikke i klasse 1 som ikke skyter finale)
– Atalie Pedersen (kl 5) 28/12 11.plass i klassen, 36/17 etter finaleskudd og totalt 38.plass (blant alle finaleklasser i grovfelt)
– Roger Pedersen (V55) 22/10 12.plass i klassen, 30/10 etter finaleskudd og totalt 73.plass
– Terje Mellem (V55) 29/13 etter finaleskudd og totalt 74.plass

Stang:
– Terje Mellem 21 treff 12.plass
– Atalie Pedersen 19 treff 20.plass
– Svein Inge Nordkil 12 treff 53.plass

Felthurtig:
– Terje Mellem 8,51 sek 7.plass
– Svein Inge Nordkil 25,21 53.plass

Får se det positivt: Vi har stort forbedringspotensiale 🙂

Baneskyting, Bodø Østre, Bestemorenga:

Regn og litt vind, men skremmer det? Nei.

Ankom Bestemorenga lørdag ettermiddag, og fikk med oss baneskytinga til Karoliusguttan i laget fra storskjermen i kafèen. I likhet med mange andre, har også de fått sparsommelig og dels ingen trening siden NNM for 2 år siden, kult at de stilte allikevel. Artig å se at de fortsatt har teket, og tror stevnet motiverte til trening mot Landsskytterstevnet, på Bestemorenga i Bodø, til neste år.

Fint å sitte inne og følge resultater på storskjerm. Her Daniel og Roger som skyter grunnlag.

Oss på banen:

Baneskytinga ble i hvert fall ikke noe å ringe hjem om:
Terje skjøt 336, tapte terreng både på 15 skuddene, grunnlag og omgang. Han konkluderer selv med treningsmangel, og behov for nye briller, større analyse gjør han ikke, og trenger sikkert ikke.

Jeg hadde ingen god følelse der jeg lå, blinken uklar og den bevegde seg, og det gikk mildt sagt i rykk og napp: Jeg nappet med til en 8-er i hvert førsteskudd i hver serie, dernest nier, og så noen tiere. Og selv om jeg var på plass etter prøveskudd, var jeg altfor høy i både første og andre serie – jeg fant ikke tilbake til samme stilling. Prøveskudd før omgang valgte jeg å erstatte med avtrekkstrening uten skudd, i håp om å få vekk nappet. 8-ern kom allikevel, det tok seg en smule opp først helt på slutten, mulig fordi jeg skjøt fortere – det ble bare 233 poeng.

For meg er det liggestilling og avtrekkstrening som kommer til å gjelde framover. Jeg kommer til å lade sånn at første skudd i serien blir et tørrklikk, det har jeg tid til, jeg har alltid tid til overs. Og jeg kommer til å reise meg og legge meg ned mellom hver treningsserie, må da gå an å få kroppen til å huske hvordan den nettopp lå? Og det kommer ikke til å bli ensomt, for trening er det nok mange som har manko på nå, og LS i Bodø skjer om 11 måneder.

Forøvrig veldig greit å få pusset på rutinene rundt når en kan starte klargjøring, og når en kan lade – sklir lett ut etter konkurransetørke – Bodø Østre var sterk og klar 🙂

Greit å få gravkort, da blir det lettere å lokalisere problemet.

Resultater bane Bjerkvik skytterlag:

100m:
Andreas Karolius,(EJ) 335, 7.plass
Svein Inge Nordkild (V65) 326, 18.plass

200m:
Karin Rognmo Mellem (kl 1), 332, 8.plass (av 8) i klassen
Daniel Karolius (kl 2), 334, 7.plass (lover godt, ikke skutt siden 2019)
Terje Mellem (V55), 336, 11.plass
Roger Pedersen (V55), 333, 15.plass
Benjamin Karolius (kl 3), 286, 16.plass og 66.plass i mesterskapet (uhell som de fleste før eller senere opplever, og mistet en serie)
Atalie Pedersen (kl 5), 337 7.plass i klassen og 16.plass i mesterskapet totalt

Lett tåke kom og gikk, noen slet nok med å se godt.

Oppsummert NNM 2021:

Først av alt: Vi har kost oss på tur og på skytterstevne, uavhengig av resultat, det føles godt å være i gang igjen. De øvrige NNM som jeg har vært med på, så har vi alltid hatt en kveld der laget har vært samlet, det ble vanskelig denne gang. Det er en fin greie, som vi må plukke opp igjen når ting blir normalt, og når NNM blir på samme sted over flere dager.

Så er det noen ting vi kan ta tak i:

  • Trene oftere og trene målrettet
  • Delta på konkurranser, men innenfor ok mengde for oss
  • Puste liv i skytterlagets indre liv, trene sammen
  • 2 år uten optikerbesøk er lenge nok, nå må øyne sjekkes, kanskje nye glass i skytterbrillene må til hos oss begge.
  • Og for egen del ser jeg at 2 stevnedager etter hverandre, kan være for tett for meg. Enten droppe noe, eller akseptere at det ikke er optimale kroppsbetingelser dag 2.

——————————————————————————————————————–

2 thoughts on “MELLEMS resultatservice – NNM skyting 2021

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *