web analytics
MELLEM linjene
Bjerkvik i 2025?

Bjerkvik i 2025?

I 2007 opprettet jeg ei facebookgruppe kalt «Bjerkvik». På den tiden var det ikke så stor lokal facebookaktivitet, og jeg hadde ingen anelse om hvor stort facebook kom til å bli. Senere, når «Bjerkvikposten» ble vår bygdeavis, døpte jeg om facebookgruppa til «Om Bjerkvik», og saker har blitt mer om-stoff enn nyhetsstoff.

Facebookgruppa «Om Bjerkvik» er også brukt til digitale fremtidsverksteder sammen med bygdefolk på facebook, foresight.

Å se i glasskula å vurdere hva man TROR kommer til å skje, er en øvelse. En annen drill er å se fremover å ØNSKE seg en framtid. Ved å sette ord på ønsker, dele de, er man steg nærmere til at det kan realiseres. Det er faktisk en mye brukt drill for å påvirke framtida. Feks så øver hjelpemannskaper på å endre konstruerte scenarier til mer ønskelige utfall enn om ingenting gjøres – fremtida påvirkes.

Alle veger fører til ….

Både i 2015 og i 2018 inviterte jeg følgere av «Om Bjerkvik» til å komme med forslag på hvordan de TROR og helst ØNSKER at BJERKVIK skal se ut i år 2025. Mange forslag kom inn, men jeg kan vel trygt konstatere at vi har det travelt om vi skal håpe på ønskene innfridd innen 2025.

Her er forslagene:

2015-forslag om Bjerkvik i 2025:

 • Bjerkvik skal hete Solsiden!
  (Barbro Carlsen, 2015)
 • Det er boligmangel i Bjerkvik, og flere boligutbyggingsprosjekter er i gang. Blant annet et som får nasjonal oppmerksomhet for nytenking og miljøhensyn:)
  (Karin Rognmo Mellem, 2015)
 • Strandsonen har fått høy kommunal status som rekreasjonsområde. Det bevilges midler for rydding og for å forebygge forsøpling, en toalettordning er på plass, og det er etablert 2 trafikksikkerhetstiltak for trygg kryssing av veg til og fra stranda.
  (Karin Rognmo Mellem, 2015)
 • Ellas Minne har fått et STORT løft – i form av oppussing av nåværende bygg (det trengs virkelig), samt tilbygg ev nybygg over veien – der vi får flere rom til de eldre, bårerom og kapell, og selfølgelig nye lokala til hjemmesykepleien! 😀👏👏😀 Det e også bygd flere nye omsorgsboliger i tilknytning til EM og nybygget.
  (Maria Nordgård Finvåg, 2015)
 • Bjerkvik Aktiv har en ansatt…….
  (Karin Rognmo Mellem, 2015)
 • I området foran kirka er det etablert en park, godt tilrettelagt for bevegelseshemmede. På et utsiktspunkt står en «stjernekikkert» – men den må nok låses sånn at den ikke kan brukes ned mot stranda.
  (Karin Rognmo Mellem, 2015)
 • Æ tror vi får mange nye barnefamilier til bygda,og at skolen blir pussa opp..Flere butikker og et kjøpesenter..
  (Wigdis Harjang Nilsen, 2015)
 • Nyvegen mellom Seines og Bjerkvik er åpnet og ulykkesstatistikken på både ny og gammel veg viser gledelig utvikling. Samtidig er det mulig å sykle sikkert mellom Bjerkvik og Narvik.
  (Karin Rognmo Mellem, 2015)
 • Leigas sykkelklubb er opprettet med ansvar for terrengløypenett mellom Riksgrensen-Gratangen-Bjerkvik og Grov.
  (Karin Rognmo Mellem, 2015)
 • Kanskje vi har fått et inngjerdet friområde for hunder, der de trygt kan slippes løs og få løpe litt fritt…?
  (Mary-Ann Holtet Ringheim, 2015)
 • Reguleringsplanen for hele Nordsiden blir ferdig, og det legges tilrette for mange nyetableringer 🙂 Og dugnadsånden fortsetter, slik at oppussingen av Bjerkvikhallen går som en lek, kanskje den til og med utvides
  (Marit Rønning Birkely, 2015)
 • Den siste bølgen av innflyttere har gitt ny giv til de gamle ønskene og tiltakene. Bl.a. Fjæravandringen til Herjangen og fellestiltakene som gjør sentrum tiltalende for alle, både nærfolket og de mer langveisfarende. Folket er meget forundret over hvor mye tid som er kasta bort før de gode tiltakene kom på plass. Næringsområdene er sprengt og må utvides.
  (May Kristin Fjell, 2015)
 • Bjerkviks historie er ikke glemt, men nå er det en ny positiv hendelse som gir bygda identitet. Bjerkvik forbindes med noe hyggeligere enn krigen og Vassdalsulykka.
  (Karin Rognmo Mellem, 2015)
 • Det er flere offentlige web-kamera til nytte, glede og reklame
  (Karin Rognmo Mellem, 2015)
 • Utenfor nedre rundkjøring er det bygd en lang pir ut i havet. Ytterst er det bygd en stor glasspaviljong. Denne brukes flittig av private og bedrifter og er et lysende blikkfang i sentrum.
  (Karin Rognmo Mellem, 2015)
 • KRM: Ja, ideen er at den paviljongen du ser for deg bygges på pillarer som står ned i sjøen, går igjennom kaidekket og holder paviljongen på plass på sjøflata ved flo og fjære. Så det blir flytende. Dessuten har det for åtte år siden vært en generalkonferanse med miljømyndighetene om hvordan fjæra skal forbygges for den stigende havoverflata, og man arbeider med et skikkelig bra og flott designet prosjekt for dette. Spektakulært og enestående der de to europaveiene krysses. Det har også blitt en flott løsning for torget i Bjerkvik, hvor det etter hvert kommer salg av mer og mer nordnorsk produsert mat. Og alle gleder seg over at det for lengst er ryddet opp i de beklagelige miljøproblemene man avdekket i forbindelse med dumpingene rundt Elvegårdsmoen. Den nye spesialrenseenheten for kinkig avfall som er lokalisert smart i den forbindelse, har elleve arbeidsplasser.
  (May Kristin Fjell, 2015)
 • Endelig er det kommet en god løsning på E6 i gjennom Bjerkvik som alle støtter opp om. Det ble ny og fin vei langs med naturskjønne prestjordelva med gang og sykkelveier. Flotte bruer til lysløypa, så nå er det en fryd å være publikum til skirenn. Vegvesenet har ekspropriasjonnert såpass med eiendom at BIF slipper å betale grunneiere leie for å få lov å lage skogsveier med lys til eiendommene deres.
  (Bjørn Inge Nylund, 2015)
Lys i mørketid

2018-forslag om Bjerkvik i 2025:

 • Det blir bygget en flunkende ny 1-10 skole ved siden av/ i tilknytning til Bjerkvikhallen.( evt. Dypfestjordet) og dagens skole blir revet og området gjort klart til nye boliger/ forretningsstrøk.
  (Torill Hauglid, 2018)
 • Tomta nede for rundkjøringen til Vassdalen e omregulert til boligformål. Med et tun med litt mindre eneboliger for eldre, enslige, nyetablerte etc. Med lekeapparater, benker osv. Vil være kort vei til skole, barnehage, idrettshallen etc. Liten sommerkiosk/kafe i et av naustan eller nytt bygg nede ved strandpromenaden med uteplasser, skola består selvfølgelig også.😊 Tomta bak Coop som er friareal er blitt til den fine lekeplassen som den er ment å være, skal være tegna inn eller regulert til det allerede mene æ… og håper det e lov å få hardtrakka scooterkjørte turløyper, slik at vi som har tungt for skigåing og truger, får seg noen fine turer i skogen også vinterstid.
  (Britha Storø, 2018)
 • Bjerkvik sentrum: Spøkelsesbyen er forandret til et et koselig sted med lave trehus i forskjellige duse farger. Buss-stasjonen er plassert et sted like utenfor sentrum. Området bak Coop ekstra er blitt en flott lekeplass/møteplass der barna kan boltre seg både sommer og vinter(fotball/skøyter), skaterampe og grillsted/gapahuk. Det bygges masse flotte hus og leiligheter i det nye boligfeltet og bybussen går hver halvtime. Ungdommene har et flott fritidstilbud. Idretten fungerer fortsatt like godt som før, men idrettshallen er modernisert for store arrangement som f.eks konserter. Det er kommet et kulturhus/bydelshus der ungdommene kan drive med musikk, teater/revy og foto/film. Ordføreren kommer til det nyoppussede hotellet en gang i mnd for å høre hva folk har på hjertet og ta det med seg tilbake til rådhuset. Skolen er helt ny og i tillegg har vi fått Bjerkvik videregående skole. Bassenget er blitt nytt og moderne og produserer dyktige svømmere og fortsatt setter bygda på kartet. Selv er jeg blitt en eldre dame som elsker å gå rundt i bydelen min å treffe på kjente og kjære. Jeg sitter ofte nede på den fine lekeplassen med piknikkurv og termos og får lov å bli kjent med bygdas unge og lovende. Jeg er blitt bestemor og har barnebarn som kan glede seg over bydelen sin og det den har å by på. Etterhvert kan jeg ta inn på Ellas Minne som ikke har ventelister lengre og jeg kan nyte mine siste dager sammen med jevngamle og mimre om tiden som var❤️.
  (Bitten Lise S. Austerslått, 2018)
 • Apropos Høyfjellet i bakgården Karin; Da ser jeg for meg en gondolbane opp Storfjellet som fører til turløyper, gapahuker og utkikksposter. Der finner vi «Toppen-resturant» hvor det serveres retter fra nord, kortreist mat. Lengre mot Nattmålstuva ser vi den spetakulære klatre-løypa som drives av en nystartet klatre-klubb i Bjerkvik. Lokale fjellsikringsfolk har tatt ansvaret for sikringen. Et variert tilbud åpent for alle som søker opplevelser.
  (Siv A. Thygesen, 2018)
Pretty in pink <3

Om ikke alle disse scenariene har oppstått, enda, så har det i det minste vært aktivitet i noen av punktene, kanskje ikke helt i ønsket retning, men kanskje det blir bra allikevel.

Det er viktig å ikke slutte å håpe, tro og ønske. Så fortsett å ønske deg Bjerkvik 2025, Bjerkvik 2030 og Bjerkvik 2052.

Hva ønsker du for Bjerkvik?

MELLEM linjene

Brenn ikkje inne med nåkka!


Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *