web analytics
#æblomstre
Vinter i Medbyfjæra.

Vinter i Medbyfjæra.

Jeg er oppvokst i Seinesfjæra, og fjærevandring er balsam for meg. Dessuten er det fin trening, for unger å lære å holde balansen, for oss andre; god øvelse i å beholde balansen. Det er vinter og isete på steinene nå, jeg bruker piggsko, det har sine fordeler, og ulemper, men god trening.


Pleier å ta meg noen fjæraturer her i Bjerkvik, og nå som sola er tilbake og blinker i strandsonen, ble det tur langs Medbyfjæra på meg denne uka. Rett over Elvegårdselva, gikk jeg i fjæra, og både hund og matmor balanserte på glatte kulesteiner.

Ville se hvordan søppelstatusen var i fjæra. I flere år på rad har Sykt Aktiv Bjerkvik ryddet søppel i Medbyfjæra. Vi har fylt utrolig mange sekker, år etter år. Vinteren har som regel pøst på med nytt, så rydding der har vi ansett som årlig behov. Det var lite søppel å se nå, gledelig syn. Men det er mye vinter igjen, så jeg venter med å rope hurra. Planen er ny strandrydding der i mai, kanskje det blir en lett match i år.

Det er mulig å gå helt til Hamnvikkaia. Fin liten tur som viser Bjerkvik og fjellene rundt solbadet. Vofsen gledet seg over liv under snøen, mens matmor knipset bilder og fylte på D-vitaminlagre.

Jeg tenker vi er heldige som har så lang og fin fjære å boltre oss i, mange andre steder har ofret fjæra til veg og andre utbygginger. Håper vi utvikler Bjerkvik på fjæras premisser.

2 thoughts on “Vinter i Medbyfjæra.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *