web analytics
Natur, dyr og miljø
REKO-ringen Narvik og Bjerkvik

REKO-ringen Narvik og Bjerkvik

En fantastisk tilbud for «nærhandel» direkte fra produsent har bygd seg opp for oss som bor i området Bjerkvik-Narvik: REKO-ringen Narvik og Bjerkvik.

REKO-hvaforno?


REKO står for «Rettferdig konsum».

Det er et matnettverk for å bringe lokale matprodusenter og forbrukere sammen. Konseptet er enkelt: Lokale leverandører annonserer hva de har for salg og når det kan hentes i en facebookgruppe. Kundene bestiller direkte under hvert annonseinnlegg, og betaling gjøres før produsent pakker for levering.

Kilde: Pixabay

REKO-ringen Narvik og Bjerkvik

REKO-ringer etableres for områder med gitte leveringspunkt. Vi er så heldige å ha dette tilbudet, og ca hver 14.dag kommer det lokale leverandører med lokalprodusert mat.

Det er grønnsaker, kjøtt, egg, bær, syltetøy, honning, fisk,….. både i uforedlet form, men også et bredt tilbud av foredlede produkter. Produsentene kommer fra områdene rundt omkring oss: Bardu, Sørreisa, Sigerfjord, Vestbygda. Skjomen….. Jeg har ikke oversikt over alle, dette er bare noen av de jeg kom på i farta.

Jeg handler blant annet store brett med egg. En produsent leverer små egg som jeg helst vil ha, små, av hensyn til høna (lurer du på hvorfor, har jeg skrevet om min hønesympati HER). Egg inneholder også mange av de næringsstoffene vi trenger, så det er både smart og godt å bruke egg i kostholdet. Tidligere var vi frarådet å spise mye egg grunnet kolesterolnivå. Senere er dette rådet tonet ned, eggene har visst ikke kolesteroløkende effekt.

Har også handlet kjøtt, fisk og ost, og vi har alltid vært fornøyd. Siste reinskaven kjøpt via REKO-ringen før jul, var noe av den beste vi har smakt. Samme de varmrøkte ishavsrøyene vi har kjøpt flere ganger.

Anbefales altså 🙂

Kilde: Pixabay

Hvordan foregår dette?

All kommunikasjon mellom produsenter og kunder foregår via facebookgruppa REKO-ringen Narvik og Bjerkvik. Øverst i facebookgruppa informeres det om NÅR neste utleveringsdag er, vanligvis annenhver onsdag, kl 17:15 utenfor Møbelringen i Bjerkvik.

Neste utlevering er onsdag 2.mars.

Produsenter legger ut annonser for hva de kan levere den aktuelle utleveringsdagen. Kunder skriver bestillinger under aktuell annonse. Produsenten bekrefter bestilling og angir sum og betalingsmetode og kunder får hentenummer når betalt. Noen produsenter bekrefter bestillingen og tar betalingen ved utlevering.

Utleveringene skjer kjapt, og man må være utenfor Møbelringen mellom kl 17:15 og 17:30. Så kan det være lurt å følge med på facebook i tilfelle det skjer endringer, været og føre kan skape hindringer for produsentene.

Opplegget krever at produsentene får nok bestillinger til at det lønner seg å gi dette tilbudet – så bestill, bestill

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *